Poznaj Top 10 najpyszniejszych restauracji wybranych przez użytkowników.

Jimmy's Steakhouse
Black tagliatelle z łososiem w teriyaki

Wygłodzony Białystok
Pasta z duszonym boczniakiem i wiejskim boczkiem w sosie gorgonzola

Dwór Choiny
Tagliatelle al Nero/ośmiornica/mule/cukinia/świeży pomidor/czosnek/natka pietruszki

Jaś Wędrowniczek
Tagliatelle szpinakowo-pomidorowe z aromatyzowanymi warzywami i wołowiną piemoncką

Resturacja ARA
Tagliatelle z borowikami

Prawdzic Pałac
Powalający sandacz na tagliatelle warzywnym

Stary Klasztor
Spaghetti z podgrzybkami w kremowym sosie z parmezanem i polędwiczką wieprzową

Czarna Owca
Pasta "fatta a mano" z kremowym serem kozim, regionalna gotowana szynka i smażonymi prawdziwkami na młodym szpinaku z balsamicznymi pomidorami

Browar Miejski Bielsko-Biała
Spaghetti z czerwonym pesto i grillowaną polędwicą

NOVA
Spaghetti ala chitarra z rakami, szparagami i kurkami

 

Wielki Finał odbędzie się w dniu 17.10.2018 r. o godz. 16:00
w Comfort Food Studio – Hala Koszyki w Warszawie.

Harmonogram:

16:00 Przyjazd zawodników
16:45 Przybycie gości
17:00 - 17:15 Uroczyste powitanie
17:15 - 18:00 Pokaz kulinarny 1 - 4 zawodnika
18:15 - 19:00 Pokaz kulinarny 5 - 8 zawodnika
19:15 - 20:00 Pokaz kulinarny 9 - 10 zawodnika
20:00 - 21:00 Narada jury
20:30 Zamknięcie strefy cateringowej
21:00 Ogłoszenie zwycięzcy, wręczenie nagród
21:30 Zakończenie Wielkiego Finału

Jury:

Tomasz Purol Szef Kuchni restauracji Blow Up Hall 5050 w Starym Browarze
oraz zwycięzca 5 edycji programu Top Chef
Tomasz Grabski Główny Szef Kuchni Unilever Food Solutions
Katarzyna Kubrycz autorka bloga „Z widelcem po Wrocławiu”
Anna Kosterna-Kaczmarek autorka bloga „Czosnek w Pomidorach”

Serdecznie zapraszamy!

Patronat Medialny